Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Jaja półtwarde Jaja półtwarde .jpg
Jaja półtwarde
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Lenka86Szef Kuchni (1295)

Jaja półtwarde

najlepsze na świecie

Składniki:
  • woda, 0.5 l
  • jajka, 10 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja oczyścić szczoteczką. Zagotować wodę, do wody włożyć jaja i powoli gotować 5 minut od chwili zawrzenia. Jaja wybrać łyżką cedzakową, włożyć na chwilą do zimnej wody, obrać ze skorupki i zaraz podawać. Jaja półtwarde mają mieć białko ścięte, a żółtkopółpłynne. Podawać do warzyw lub ostrych sosów. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650