Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KuchniaSzef Kuchni (1010)

Ziemniaki gotowane z wody

Podstawa

Składniki:
  • natka pietruszki, 1 szt.
  • masło, 1 dag
  • sól, 1 szczypta
  • ziemniak, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, obrać cienko strugaczem. Obrane ziemniaki szybko opłukać, włożyć do naczynia odpowiedniej wielkości dla danej ilości ziemniaków, dodać wrzącej wody do 3/4 wysokości ziemniaków, posolić i ugotować pod przykryciem tak, aby odparowało jak j najwięcej wywaru. Ziemniaki przemieszać od czasu do czasu, aby równo Ugotowały się. Gdy ziemniaki są już miękkie, dodać surowe masło, wymieszać i zaraz wydawać, posypane zieloną pietruszką lub koperkiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650