Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Brukiew z marchwią

Brukiew zasmażana

Składniki:
  • mleko, 0.5 szkl.
  • sól, 1 szczypta
  • cukier, 2 dag
  • mąka , 3 dag
  • masło, 5 dag
  • marchew, 50 dag
  • brukiew, 60 dag
  •  
Sposób przygotowania

Brukiew opłukać, obrać, pokrajać w drobną kostkę. Pokrajaną brukiew zalać wrzącą wodą, dodać trochę mleka i tłuszczu, zagotować na silnym ogniu, odsunąć i gotować w odkrytym naczyniu do miękkości w miarę potrzeby dolewać po trochu wrzącej wody; gdy brukiew jestna wpół ugotowana, dodać mleko. Wywaru ma pozostać tylko tyle, iletrzeba do sosu. Gdy brukiew jest już miękka, sporządzić zasmażkę: mąkę zrumienić lekko tłuszczem, wlać do wrzącej brukwi mieszając, aby nie powstały kluski, prawić solą i cukrem do smaku. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650