Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KucharekSrebrny Szef Kuchni (1791)

Surówka z porów z majonezem

Sos majonezowy z jednego żółtka

Składniki:
  • sos majonezowy, 3 łyżk.
  • por, 30 dag
  •  
Sposób przygotowania

Pory bardzo starannie opłukać myjąc je pod bieżącą wodą, odjąć zielone części liści. Resztę pokrajać w cieniutkie krążki, wyłożyć na prostokątny półmisek szklany (ciemnozielone, twarde liście zużyć do wywaru na zupę). Sporządzić sos majonezowy z l żółtka, ostro go przyprawić. Sosem tym polać pory, przybrać krążkami marchwi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650