|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Kotlety mielone z wieprzowiny i kapustyPodawać z ziemniakami i ostrą surówką lub sałatką Składniki:
Sposób przygotowaniaKapustę oczyścić, opłukać, pokrajać na części, zalać wrzącą wodą i ugotować w odkrytym naczyniu na silnym ogniu. Kapustę odcedzić, ostudzić, silnie odcisnąć w ściereczce. Mięso opłukać, zemleć wraz z kapustą. Cebulą drobno pokrajać, zrumienić lekko na tłuszczu. Do masy mięsnej dodać cebulą zrumienioną, jajo, soli i pieprzu do smaku, masą starannie wyrobić. Masą podzielić na równe porcje, wyrobić z nich w bułce tartej kształtne, okrągłe lub owalne kotlety. Rozgrzać tłuszcz, na tłuszczu smażyć kotlety z obydwu stron na niezbyt silnym ogniu. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|