Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Kotlety mielone z wieprzowiny i kapusty

Podawać z ziemniakami i ostrą surówką lub sałatką

Składniki:
  • bułka tarta , 5 dag
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • jajka, 1 szt.
  • cebula, 5 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • wieprzowina , 65 dag
  • kapusta, 90 dag
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, opłukać, pokrajać na części, zalać wrzącą wodą i ugoto­wać w odkrytym naczyniu na silnym ogniu. Kapustę odcedzić, ostudzić, silnie odcisnąć w ściereczce. Mięso opłukać, zemleć wraz z kapustą. Cebulą drobno pokrajać, zrumienić lekko na tłuszczu. Do masy mięsnej dodać cebulą zrumienioną, jajo, soli i pieprzu do smaku, masą starannie wyrobić. Masą podzielić na równe porcje, wyrobić z nich w bułce tartej kształtne, okrągłe lub owalne kotlety. Rozgrzać tłuszcz, na tłuszczu smażyć kotlety z obydwu stron na niezbyt silnym ogniu.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650