|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Kiełbasa biała z cebuląPodawać z ziemniakami i kapustą kiszoną lub czerwoną zasmażaną.
Składniki:
Sposób przygotowaniaKiełbasą związać z obu końców, ułożyć w rondlu, zalać niedużą ilością wody i powoli podgrzewać bez przykrycia. Gdy kiełbasa zacznie pęcznieć, przekłuć ją w kilku miejscach, aby uszła para, i gotować powoli aż do miękkości, odwracając; wywar jak najbardziej odparować. Gdy kiełbasa jest miękka, do wywaru dodać tłuszczu i pokrajaną w krążki cebulą, wstawić do piekarnika i kiełbasą zrumienić, a gdy woda odparuje, w tłuszczu lekko zrumienić cebulą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|