Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Cynadry wieprzowe w sosie

Podawać z puree ziemniaczanym

Składniki:
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • ziele angielskie, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 5 kg
  • cebula, 4 dag
  • tłuszcz, 5 dag
  • nerka, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

Zagotować wodę, nerki opłukać, pokrajać w dość grube krążki, włożyć na wrzącą wodę, raz zagotować, odcedzić. Rozgrzać tłuszcz, mięso osmażyć, dodać cebulę, przełożyć do rondelka, cynadry udusić w soku wydzielonym przez mięso pod przykryciem. Sporządzić sos: pokrajać cebulę, lekko zrumienić z tłuszczem, dodać mąki, zrumienić, odstawić, rozprowadzić ostudzonym wywarem z nerek, dodać soli, pieprzu, kwasku, ziela angielskiego, liścia bobkowego, sos zagotować, prze­trzeć. Mięso zalać sosem, poddusić. Podawać na okrągłym półmisku, oblane sosem, do tego podać puree z ziem­niaków lub kaszę na sypko. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650