|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: bolekSrebrny Szef Kuchni (1530) Cynadry wieprzowe w sosiePodawać z puree ziemniaczanym Składniki:
Sposób przygotowaniaZagotować wodę, nerki opłukać, pokrajać w dość grube krążki, włożyć na wrzącą wodę, raz zagotować, odcedzić. Rozgrzać tłuszcz, mięso osmażyć, dodać cebulę, przełożyć do rondelka, cynadry udusić w soku wydzielonym przez mięso pod przykryciem. Sporządzić sos: pokrajać cebulę, lekko zrumienić z tłuszczem, dodać mąki, zrumienić, odstawić, rozprowadzić ostudzonym wywarem z nerek, dodać soli, pieprzu, kwasku, ziela angielskiego, liścia bobkowego, sos zagotować, przetrzeć. Mięso zalać sosem, poddusić. Podawać na okrągłym półmisku, oblane sosem, do tego podać puree z ziemniaków lub kaszę na sypko. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|