Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Boczek gotowany

Można podawać na gorąco lub na zimno

Składniki:
  • liść bobkowy, 1 szt.
  • cebula, 10 dag
  • sól, 1 szczypta
  • boczek , 50 dag
  •  
Sposób przygotowania

Boczek opalić starannie, oskrobać ostrym nożem, opłukać, włożyć do wrzą­cej wody, dodać zmiażdżone przyprawy i powoli gotować do miękkości. Miękki boczek wyjąć, pokrajać na porcje i zaraz wydawać. Podawać z ziemniakami i z kapustą kiszoną zasmażaną lub słodką z pomidorami. Boczek gotowany można podawać na gorąco lub na zimno, pokrajany nacienkie płaty, lub przyrządzić jako boczek w papryce. Miękki boczek wyjąć z wywaru i jeszcze gorący otoczyć w papryce, wetrzeć ją nożem, aby nie odpadła, i ostudzić. Krajać po ostygnięciu na cienkie płaty. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650