Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
bolekSrebrny Szef Kuchni (1530)

Kotlety mielone zapiekane z makaronem

Troche węglowodanów

Składniki:
  • bułka , 4 dag
  • cebula, 3 dag
  • tłuszcz, 7 dag
  • wołowina , 40 dag
  • wieprzowina , 12 dag
  • jajka, 1 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  • bułka tarta , 5 dag
  • śmietana, 5 dag
  • ementaler, 2 dag
  • masło, 2 dag
  • makaron , 5 dag
  •  
Sposób przygotowania

Makaron ugotować wkładając na wrzącą wodę i osaczyć.Śmietanę wymieszać z powidełkami i serem, wlać do makaronu, posolić do smaku. Zrumienić masło i bułeczkę. Kotlety ułożyć jeden obok drugiego na półmisku ogniotrwałym, na każdy kotlet położyć porcję makaronu, posypać bułeczką, skropić masłem i zapiec. Podawać z surówką sezonową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650