Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Zapisz jako PDF

Gulasz wieprzowy IMG_0651.jpg
Gulasz wieprzowy
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy w prostej wersji

Składniki:
  • wieprzowina , 1500 g
  • sól spożywcza, 15 g
  • mąka , 50 g
  • tłuszcz, 150 g
  • cebula, 200 g
  • liście laurowe, 2 szt.
  • czosnek, 1 szt.
  • przecier pomidorowy, 4 łyżk.
  • mielona papryka, 1 łyżecz.
  • pieprz, 5 g
  •  
Sposób przygotowania

Pokrajane na kawałki mięso posolić i obtoczyć w mące. Obsmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu, aby się przyrumieniło. Przełożyć do rondla, dodać pokrajaną i zrumienioną cebulę, pieprz, liście laurowe, podlać wodą (1 szklanką) i dusić na małym ogniu pod przykryciem, aż stanie się miękkie. Podprawić mąką, dodać koncentrat pomidorowy i czosnek; zagotować. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 5255
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650