Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Pieczeń cielęca pieczona w pergaminie

Polecam z sosem koperkowym

Składniki:
  • cielęcina , 0.25 kg
  • masło, 10 g
  • ząbek czosnku, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Mięso opłukać, oczyścić jego powierzchnię z błon, wyluzować kości. Zwil­żonym tłuczkiem ubić mięso na cienki płat jednakowej grubości nadając mu kształt prostokąta. Powierzchnię wygładzić nożem, lekko oprószyć solą i natrzeć czosnkiem. Płat mięsa zwinąć w roladę, oprószyć solą. Kawałek papieru pergaminowego odpowiedniej wielkości posmarować masłem i w papier ten zawinąć roladę. Podwijając końce papieru pod spód ułożyć mięso w małej, długiej blaszce, wstawić do miernie nagrzanego pie­karnika i upiec do miękkości. Mięso wyjąć z papieru, pokrajać na porcje, wyłożyć na ogrzany półmisek i podać z kawałeczkiem świeżego masła i krążkami cytryny lub z sosem cytrynowym, pomidorowym, koperkowym, obranymi ze skórek pomidorami uduszonymi z masłem, przetartymi i lekko osłodzonymi. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650