Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TrinNnitySzef Kuchni (1150)

Nerkówka cielęca pieczona

Nie dla początkujących

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • cebula, 4 dag
  • smalec, 4 dag
  • sól, 1 szczypta
  • nerkówka, 1.25 kg
  •  
Sposób przygotowania

Nerkówkę osmażyć ją na patelni kładąc na rozgrzany tłuszcz i przełożyć na brytfannę dopasowaną wielkością do ilości mięsa. Mięso polać tłuszczem ze smażenia, skropić wodą, wstawić do miernie nagrzanego piekarnika i piec polewając sosem; wyparowany sos uzupełniać wodą; gdy mięso na pół miękkie, do sosu można dodać pokrajanej cebuli i pieprzu. Mięso dopiec. Miękkie mięso wyjąć, szybko pokrajać (tak jak przy sporządzaniu ner­kówki duszonej), po pokrajaniu silnie podgrzać i wyłożyć na gorący pół­misek. Mięso na półmisku oblać częścią sosu, resztę sosu podać w sosjerce. Podawać z ziemniakami i gotowanymi warzywami z masłem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650