|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaWybierać nerki niezbyt otłuszczone lub zbyteczny tłuszcz odkrajać, wypłukać nerki kilkakrotnie w wodzie, równocześnie wyciskając, aby dobrzeoczyścić przewody moczowe. Rozgrzać tłuszcz na patelni, osmażyć nerki szybko na rumiano, przenieść do rondelka, wlać tłuszcz ze smażenia (dodać cebulę krajaną), trochę wody i pieprzu, i dusić powoli pod przykryciem do miękkości, gdy jest już miękka, osolić. Miękką nerkę przekrajać wzdłuż na pół lub na 3 części (zależnie od wielkości) i podawać na silnie rozgrzanym półmisku, gdyż tłuszcz szybko krzepnie. Podawać z ziemniakami i gotowanymi warzywami z masłem, pomidorami osmażonymi itp. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|