Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami poledwiczki_w_sosie_musztardowym_02.jpg
Polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
Wadera93Młodszy Kucharz (330)

Polędwiczki w sosie musztardowym z pieczarkami

4 porcje, po 343 kcal

  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: dwie
Składniki:
  • masło, 1 łyżk.
  • oliwa, 2 łyżk.
  • oregano, 1 szczypta
  • mielony pieprz, 1 szczypta
  • polędwica wieprzowa, 1 szt.
  • sos sojowy, 1 łyżk.
  • śmietanka kremowa, 125 ml
  • miód, 1 łyżecz.
  • musztarda, 3 łyżk.
  • whisky, 2 łyżk.
  • pieczarka, 300 g
  •  
Sposób przygotowania

Polędwiczkę pokroić na 1,5 cm plasterki, posypać świeżo zmielonym pieprzem i oregano, odłożyć. Pieczarki pokroić na ćwiartki i podsmażyć na dużej patelni na łyżce oliwy przez ok. 8 minut co chwilę mieszając. Gdy będą już zrumienione i odparowane dodać masło i obsmażać jeszcze przez ok. 2 minuty na złoty kolor. Zdjąć z patelni i odłożyć na talerz. Na tę samą patelnię wlać dodatkową łyżkę oliwy i rozprowadzić ją po całej powierzchni. Włożyć mięso i smażyć po około 2 minuty z każdej strony, w międzyczasie doprawiając solą. Wlać whisky i odparować. Dodać obydwie musztardy, natkę pietruszki i wymieszać. Włożyć pieczarki oraz śmietankę kremówkę wymieszaną z sosem sojowym i zagotować. Pogotować chwilę aż sos trochę zgęstnieje. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650