|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: mbc1Młodszy Kucharz (270) Sałatka z makaronem uszka, wędzonym pstrągiem i nowalijkamiSałatka z makronem uszka Składniki:
Sposób przygotowaniaMakaron uszka ugotuj według przepisu na opakowaniu. Następnie dodaj do niego odrobinę oliwy i wystudź. Jajka gotuj przez 8 minut, a potem ostudź je i obierz.W dużej misce wymieszaj musztardę z miodem, dodaj do nich ocet i oliwę (lej cienkim strumyczkiem). Następnie dopraw solą i pieprzem. Do powstałego w ten sposób sosu dodaj szczaw, kawałki pstrąga i całość delikatnie wymieszaj. Z tak przygotowanym pstrągiem wymieszaj makaron. Rzodkiewki pokrój w cieniutkie plasterki. Posiekaj drobno szczypiorek i koperek. Udekoruj sałatkę ćwiartkami jajek, posyp plasterkami rzodkiewek i siekanymi ziołami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|