Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Ser żółty

Ser żółty

Składniki:
  • ser biały, 1 kg
  • mleko 3,2 % , 1 l
  • jajka, 2 szt.
  • masło, 2 łyżk.
  • soda oczyszczona, 3 łyżecz.
  • sól, 3 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

Twaróg zalać gotowanym mlekiem. Gotować razem na wolnym ogniu ciągle mieszając około 10 minut. po tym czasie zostawić na chwilę. Następnie odlać na sitko lub druszlak. Odcedzić, ale tylko trochę. Do letniego dodać masło, jajka, sól i sodę. Znów postawić na ogień i gotować na wolnym ogniu około 10 minut ciągle mieszając. Wlać do formy i ostudzić. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650