|
|||||||||||||||||
Składniki:
Sposób przygotowaniaBuraki obrać i pokroić. Zalać zimną wodą. Dodać grzyby. Gotować powoli dodając liście laurowe, ziele angielskie, goździki, pieprz i szczyptę kminku. Nie solić. Dodać pory (razem z liśćmi) i cebule upieczone wcześniej w piecu w skorupkach (kiedy skorupka będzie ciemna wrzucamy do barszczu). Gdy barszcz zacznie się gotować, hartujemy go octem dębowym. Gotujemy powoli, aż buraki zmiękną. Zdejmujemy garnek z ognia. Wyrzucić cebule. Jabłka (najlepiej szara reneta) obrać ze skórki. Obierki te wrzucić do barszczu. Dodać czosnek. Zostawić na noc w chłodnym miejscu. Rano przecedzić przez sito i podgrzać. Nie gotować. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|