Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
czygrysekSzef Kuchni (1280)

Napoleonka bez pieczenia

Napoleonka bez pieczenia

Składniki:
  • herbatnik, 30 szt.
  • mleko 3,2 % , 3 szkl.
  • masło, 25 dag
  • cukier, 1 szkl.
  • mąka pszenna, 1 szkl.
  • jajka, 3 szt.
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • cukier puder, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Blachę wyłożyć papierem do pieczenia . Ułożyć obok siebie ciasno połowę herbatnikówCzęść mleka zmiksować z mąką i jajkami. Resztę mleka zagotować z masłem i cukrami. Do gotującego się wlać zmiksowaną masę. Wymieszać aż zgęstnieje. Gorącą masę wylać na herbatniki. Przykryć drugą warstwą ciastek. Schłodzić w lodówce i pokroić. Każdą napoleonkę posypać cukrem pudrem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650