Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa ziemniaczana Zupa ziemniaczana.jpg
Zupa ziemniaczana
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa ziemniaczana

Śmiało można powiedzieć że warzywna

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
Składniki:
  • wywar z kości, 500 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • marchew, 50 g
  • cebula, 10 g
  • ziemniak, 200 g
  • słonina, 10 g
  • mąka , 2 g
  • śmietana, 50 g
  • sól, 1 szczypta
  • przyprawy, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Włoszczyznę i marchew rozdrobnić, dodać do przygotowanego wcześniej wywaru z kości lub zalać zimną wodą, posolić i gotować. Cebulę pokroić na części, zrumienić na rozgrzanej pa­telni, dodać do wywaru. Ziemniaki oczyścić, pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Śmietanę rozrobić z mąką, dodać do zupy, gdy ziemniaki są miękkie — zagotować i doprawić do smaku. Słoninę j pokroić, stopić i wlać do zupy przed podaniem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650