Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Kotlety z młodej kapusty kotlety z młodej kapusty.JPG
Kotlety z młodej kapusty
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 1
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Kotlety z młodej kapusty

Są bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu . Po prostu palce lizać .

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: duszone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • kapusta, 700 g
  • mielone mięso, 500 g
  • kasza manna , 1 szt.
  • jajka, 3 szt.
  • sos pomidorowy, 2 szt.
  • olej, 5 łyżk.
  • mąka , 6 łyżk.
  • sól, 1 łyżecz.
  • pieprz, 1 łyżecz.
  • czosnek granulowany, 1 łyżecz.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Kapustę wymieszać z mięsem mielonym , kaszą manną oraz jajkami . Doprawić do smaku . Z masy uformować niewielkie kotlety , obtoczyć je w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju .2 . Kotlety zalać gotowymi sosami . Dusić około 30 minut .  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650