Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TolekKuchcik (90)

Złociste faworki Danusi

bardzo prosty i smaczny przepis na cieniutkie i kruche faworki

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • mąka , 30 dag
  • masło, 20 dag
  • żółtka, 3 szt.
  • Śmietana 18% , 1 szkl.
  • mors (alkohol, 100 g
  • sól spożywcza, 0 szczypta
  • olej lniany , 0 oz
  • cukier puder, 0 oz
  •  
Sposób przygotowania

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło, żółtka i szczyptę soli, alkohol(dowolny. Dokładnie wyrobić. Ciasto cienko rozwałkować, formować faworki. Piec w rozgrzanym tłuszczu. odsączyć nadmiar oleju na ręczniku papierowym. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego! 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650