Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Zupa rybna biała Zupa rybna biała.jpg
Zupa rybna biała
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Zupa rybna biała

Jeśli chodzi o rybkę to potrzebna będzie głowa i płetwa.

  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • pieczywo, 40 g
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • kwasek cytrynowy, 1 szczypta
  • liście laurowe, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • żółtka, 5 g
  • śmietana, 50 g
  • mąka , 2 g
  • cebula, 10 g
  • marchew, 50 g
  • włoszczyzna, 50 g
  • ryba gotowana, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Głowę ryby i płetwy ugotować z dodatkiem cebuli, włoszczyzny i marchwi. W czasie gotowania dodać liść laurowy, paprykę i sól. Gdy warzywa są miękkie, wyjąć z zupy głowę i płetwy. Mąkę rozrobić ze śmietaną i żółtkiem, dodać do zupy, zagotować i do­prawić do smaku. Zupę podawać z pieczywem lub grzankami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650