|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: edyta99755Kucharz (490) Trufle czekoladowesłodka przekąska
Składniki:
Sposób przygotowaniaCzekoladę drobno posiekać i włożyć do większej miseczki. Śmietankę kremówkę doprowadzić do wrzenia, dodać kawę rozpuszczalną i miód.Zdjąć z ognia i dodawać stopniowo posiekaną czekoladę, mieszając do uzyskania jednolitej i gładkiej masy.Ostudzić i dodać miękkie masło oraz brandy (lub whisky), dokładnie wymieszać.Kwadratową lub prostokątną foremkę wyłożyć przeźroczystą folią spożywczą i przełożyć do niej masę na grubość 2 cm. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.Nabierać po 1 łyżce zastygłej masy i szybko formować trufle o fantazyjnym, nieregularnym kształcie.Trufle obtoczyć w kakao i ułożyć na tacce. Wstawić do lodówki i tam przechowywać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|