Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

"owocowa poezja" ikona duża.jpg
"owocowa poezja"
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
edyta99755Kucharz (490)

"owocowa poezja"

pyszna masa i maślankowe ciasto- wszystko tworzy smakowitą całość

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • idealne dla dzieci
  • na Wielkanoc
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • margaryna, 1 szt.
  • cukier puder, 0.5 szkl.
  • mleko 2,0 % , 3 szkl.
  • budyń śmietankowy, 2 szt.
  • mąka , 10 łyżk.
  • olej, 10 łyżk.
  • wiśnie, 1 szkl.
  • olej słonecznikowy, 0.5 szkl.
  • proszek do pieczenia, 2 łyżecz.
  • mąka pszenna, 2.5 szkl.
  • maślanka, 1 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • cukier, 10 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Jaja z cukrem ubijamy na pulchną masę. Następnie dodajemy maślankę, cały czas miksując. Potem dodajemy olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Na nim układamy wydrylowane wiśnie, środkiem do góry. Z 10 łyżek oleju, 10 łyżek cukru, 10 łyżek mąki robimy kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Ciasto pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Upieczone i schłodzone ciasto kroimy na pół. Gotujemy budyń na 3 szklankach mleka. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem. Następnie porcjami dodajemy schłodzony budyń. Gotowa masą przekładamy ciasto. Wstawiamy je do lodówki aby masa stężała. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650