|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: edyta99755Kucharz (490) "owocowa poezja"pyszna masa i maślankowe ciasto- wszystko tworzy smakowitą całość
Składniki:
Sposób przygotowaniaJaja z cukrem ubijamy na pulchną masę. Następnie dodajemy maślankę, cały czas miksując. Potem dodajemy olej i mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie mieszamy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto. Na nim układamy wydrylowane wiśnie, środkiem do góry. Z 10 łyżek oleju, 10 łyżek cukru, 10 łyżek mąki robimy kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Ciasto pieczemy 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Upieczone i schłodzone ciasto kroimy na pół. Gotujemy budyń na 3 szklankach mleka. Margarynę miksujemy z cukrem pudrem. Następnie porcjami dodajemy schłodzony budyń. Gotowa masą przekładamy ciasto. Wstawiamy je do lodówki aby masa stężała. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|