Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

"PIERNIK Z ORZECHAMI" ikona duża.jpg
"PIERNIK Z ORZECHAMI"
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
edyta99755Kucharz (490)

"PIERNIK Z ORZECHAMI"

zawsze wychodzi puszysty, najlepszy jest po kilku dniach

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Przekąska
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • idealne dla dzieci
  • Na Boze Narodzenie
Składniki:
  • porzeczka czarna, 0.5 szkl.
  • mąka , 2 szkl.
  • cukier, 1 szkl.
  • mleko 2,0 % , 1 szkl.
  • olej słonecznikowy, 0.5 szkl.
  • jajka, 3 szt.
  • cynamon mielony, 1 łyżecz.
  • soda oczyszczona, 1 łyżecz.
  • kakao, 1 łyżk.
  • orzechy włoskie, 1 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Wszystkie składniki wymieszać, wylać na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blachę. Piec około 1 godz. Po wystygnięciu można polać polewą czekoladową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4765
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650