Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

Penne z tuńczykiem i pomidorami . penne z tuńczykiem i pomidorami.jpeg
Penne z tuńczykiem i pomidorami .
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Penne z tuńczykiem i pomidorami .

Bardzo lubię makarony i potrawy z nich przygotowane .

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: cztery
Składniki:
  • penne, penne rigate, 50 dag
  • krojone pomidory w puszce, 2 szt.
  • tuńczyk w puszce, 2 szt.
  • oliwka czarna, 10 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • oliwa, 2 łyżk.
  • parmezan, 2 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 1 łyżecz.
  • bazylia suszona , 1 łyżecz.
  • oregano, 1 łyżecz.
  • bazylia, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1 . Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu . Starannie odcedzamy .2 . Cebule obieramy i drobno siekamy . Szklimy na rozgrzanej oliwie . Dodajemy pomidory wraz z zalewą i mieszamy . Smażymy około 5 minut .3 . Tuńczyka osączamy , rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pomidorów . Doprawiamy solą , pieprzem , bazylią i oregano . Mieszamy . Smażymy około 7 minut .4 . Oliwki kroimy w plastry i wsypujemy do sosu . Dokładnie mieszamy .5 . Makaron wkładamy na talerze . Polewamy sosem tuńczykowo - pomidorowym i posypujemy parmezanem .Listki bazylii myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem i dekorujemy potrawę . 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4600
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650