Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Bananowiec bananowiec-600x399.jpg
Bananowiec
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 5
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
OnnyKuchcik (128)

Bananowiec

Jest to deser bananowy bez pieczenia.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
Składniki:
  • masło roślinne, 200 g
  • cukier puder, 1 szkl.
  • cukier wanilinowy, 1 łyżecz.
  • banan, 1 kg
  • galaretka agrestowa, 1 szt.
  • galaretka zielona, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Rozgniatam banany na „paćkę”. 1-2 całe banany zostawiam do dekoracji..Masło, a najlepiej masło roślinne kręcę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Dodaję rozciapane banany i miksuję.Masło, a najlepiej masło roślinne kręcę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puch. Dodaję rozciapane banany i miksuję.Wlewam do formy. Chować do lodówki by stężało – czas minimum 3 godziny.Dekoruję bananami i zalewam galaretką agrestową, chowam do lodówki minimum na godzinę, dobrze deser mocno schłodzić np. przez noc.Smacznego. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650