|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: OnnyKuchcik (128) Kawowa stefanka na herbatnikachJest to słodki deser,bez pieczenia.Prosty w przygotowaniu.
Składniki:
Sposób przygotowaniaNajpierw masło w temperaturze pokojowej ucieram z cukrem pudrem i cukrem waniliowy (lub aromatem) na gładki, jasny puch.Dosypujemy kakało(słodkie)Herbatniki maczam w mleku i układam na desce lub paterze, ja ułożyłam 2 x 6 może to wydawać się niewiele, ale stefanka jest podzielna, możecie też 4 x 8 lub inna kombinację.Każ warstwę smaruję kremem.I znowu herbatniki obtoczone w mleku, krem i tak do skończenia składników. Z wierzchu smaruję kremem, dekoruję rozpuszczalną kawą i kakao.Chowam do lodówki na kilka godzin by stefanka się zmacerowała (!) potem kroję ostrym nożem lub nożem z ząbkami na ok. pół centymetrowe kawałki. Smacznego. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|