|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450) Zupa z chrzanemZ powodzeniem można ją podawać na wielkanocne śniadanie .
Składniki:
Sposób przygotowania1 . Kości wędzone i mięso wieprzowe umieścić w garnku , dodać liście laurowe , ziele angielskie , majeranek , sól , pieprz , zalać wodą i zagotować . Do wywaru dodać przecedzony zakwas z namoczonego wcześniej chleba żytniego .2 . Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę . Marchewkę i pietruszkę pokroić w talarki . Cebulę i czosnek posiekać , zrumienić . Warzywa wrzucić do gotującej się zupy . Dodać starty chrzan . Na końcu wlać smietanę i dodać kiełbasę , wymieszać i gotować 15 minut . Podawać np . z jajkiem ugotowanym na twardo . |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|