Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
niesiaKuchcik (195)

Kolorowy krem

Pomidorowo-szpinakowa

Składniki:
  • pomidory w puszce, 1 szt.
  • bulion, 4 szkl.
  • koncentrat pomidorowy, 2 łyżk.
  • ziemniak, 1 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • chilli, 1 szt.
  • oregano, 1.5 łyżecz.
  • szpinak mrożony, 1 szt.
  • mąka , 2 łyżk.
  • masło, 2 łyżk.
  • parmezan, 2 łyżk.
  • śmietana, 2 łyżk.
  • czosnek, 1 szt.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  • cukier, 0 szczypta
  • gałka muszkatołowa, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Przygotowanie zupy pomidorowej: 1. Cebulę, ziemniaka oraz oczyszczone z nasion chilli drobno pokroić w kostkę.Smażyć przez 5 minut cały czas mieszając, po czym dodać oregano, wlać 2 szklanki bulionu i gotować 10 minut.Do zupy dodać pomidory w puszce oraz koncentrat pomidorowy. Wymieszać, gotować jeszcze 15 minut. Zmiksować gotową zupę, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Przygotowanie zupy szpinakowej: Rozmrozić szpinak, posiekany czosnek podsmażyć na maśle, oprószyć mąką, tak zrobioną zasmażkę zalać resztą bulionu. Gotować dwie minuty. Do bulionu dodać szpinak, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Dosypać parmezan, połączyć ze śmietaną.Jednocześnie wlewać obie zupy na talerz, tak aby ich nie zmieszać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650