Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się






Zapisz jako PDF

zupa cebulowa zupy duże.jpg
zupa cebulowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
natalina4Srebrny Szef Kuchni (2450)

Zupa cebulowa

śzybka do przygotowania,bardzo aromatyczna zupa.

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: gotowane
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • czosnek granulowany, 1 łyżecz.
  • mielony pieprz, 2 szczypta
  • olej, 3 łyżk.
  • chleb , 1 szt.
  • śmietana, 5 łyżk.
  • ziemniak, 4 szt.
  • mąka , 3 łyżk.
  • kostka rosołowa, 3 szt.
  • cebula, 1 kg
  •  
Sposób przygotowania

1.Cebulę pokroić w talarki.Na patelni rozgrzać olej i zrumienić cebulę.Podlać wodą i dodać 1 łyżkę wegerty.Wymieszać i gotować,aż woda wyparuje około 20 minut.2.Cebulę zmiksować.W garnku zagotować około 2 litrów wody,dodać kostki rosołowe i ugotowane ziemniaki pokrojone w kostkę.Dodać zmiksowaną cebulę.Zagotować.3.Mąkę wymieszać ze śmietaną i dodać do gorącej zupy.Chleb pokrpoić w kostkę i wyłozyć na polaną olejem blachę.Piec około 20 minut.Przed końcem pieczenia posypać granulowanym czosnkiem i pieprzem.Zupę w talerzach posypać grzankami. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 4465
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650