Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

RYŻ PO MEKSYKAŃSKU beznazwy.png
RYŻ PO MEKSYKAŃSKU
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
paula999Młodszy Kucharz (301)

RYŻ PO MEKSYKAŃSKU

SMACZNEGO

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: dwie
  • dieta
Składniki:
  • chilli, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • olej, 2 łyżk.
  • parówki, 3 szt.
  • cebula, 2 szt.
  • fasola czerwona w puszce, 1 szt.
  • kukurydza, 1 szt.
  • brązowy ryż, 200 g
  •  
Sposób przygotowania

Ryż gotowac 15-20 minut.Pokroic cebulę i parówki w kostke,następnie wrzucic na rozgrzany olej i poddusic.Dodac ugotowany ryż,kukurydze i czerwoną fasolke.Doprawic chili do smaku(chili nada potrawie ostrzejszy smak,typowy dla kuchni meksykańskiej).Ugotowany ryż można również wymieszac z warzywami lub podac na sypko,polany sosem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650