Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
klosek1981Młodszy Kucharz (250)

Boczek pieczony

Boczek w ziołach z piekarnika do kanapek

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • boczek , 1 kg
  • majeranek, 2 łyżk.
  • tymianek, 1 łyżecz.
  • jałowiec, 2 szt.
  • pieprz ziołowy, 1 łyżecz.
  • sól, 1 łyżecz.
  • ząbek czosnku, 5 szt.
  •  
Sposób przygotowania

1.Mięso umyć i osuszyć2. Czosnek przecisnąć przez praskę, zmieszać z przyprawami i zalać olejem , aby uzyskać ziołową pastę, którą następnie nacieramy wcześniej umyte mięso.3. Boczek opatuliwszy w folię aluminiową , bądź też rękaw do pieczenia zapodajemy do zimnego piekarnika, nastawiając na 90 min, 180 st., piekarnik góra i dół na dolną półkę. Studzimy w lodówce i zajadamy do kanapek. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650