|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: madralaSzef Kuchni (1075) Wielkanocna zupa neapolitańska - Minestra di PasquaWielkanocna zupa neapolitańska
Składniki:
Sposób przygotowaniaMięso zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu ok. 40 minut. Następnie dodać marchew, czosnek, pietruszkę, majeranek, tymianek i rozmaryn. Po 40 minutach wyjąć mięso z wywaru i oddzielić od kości. Odłożyć na bok. Cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać przecier pomidorowy, salami pokrojone w cienkie paski i karczochy. Dołożyć wszystko do wywaru wraz z mięsem i pokrojoną kapustą włoską. Dolać 1/2 szklanki wina i gotować przez 15 minut, doprawiając solą i pieprzem. Podawać z grzanką lub grillowaną polentą. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|