|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: sandomiKucharz (489) Cresti di gallo z grzybami i bakłażanemWarto poświęcić trochę czasu na przygotowanie tego przepysznego dania.
Składniki:
Sposób przygotowaniaWarzywa umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a bakłażan - w krótkie słupki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek, pokroić w grubszą kostkę. Czosnek drobniutko posiekać i wraz z cebulą przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać oczyszczone i pokrojone na cząstki grzyby, kilka minut smażyć, mieszając, po czym dołożyć pomidory i dusić, aż grzyby będą miękkie (25-30 min). Na reszcie oliwy usmażyć na rumiano kawałki bakłażana, dołożyć do uduszonych grzybów. Doprawić sos do smaku, wymieszać z gorącym makaronem i natką pietruszki, oprószyć parmezanem i podawać. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|