Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Cresti di gallo z grzybami i bakłażanem bakłażan.jpg
Cresti di gallo z grzybami i bakłażanem
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
sandomiKucharz (489)

Cresti di gallo z grzybami i bakłażanem

Warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie tego przepysznego dania.

  • Sposób przygotowania: duszone
Składniki:
  • makaron , 40 dag
  • prawdziwek, 30 dag
  • pomidor, 2 szt.
  • cebula, 1 szt.
  • czosnek, 0 g
  • parmezan, 3 łyżk.
  • oliwa, 4 łyżk.
  • natka pietruszki, 1 łyżk.
  • mielony pieprz, 0 szczypta
  • sól, 0 szczypta
  • bakłażan, 1 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Warzywa umyć, osuszyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę, a bakłażan - w krótkie słupki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek, pokroić w grubszą kostkę. Czosnek drobniutko posiekać i wraz z cebulą przesmażyć na 2 łyżkach rozgrzanej oliwy. Dodać oczyszczone i pokrojone na cząstki grzyby, kilka minut smażyć, mieszając, po czym dołożyć pomidory i dusić, aż grzyby będą miękkie (25-30 min). Na reszcie oliwy usmażyć na rumiano kawałki bakłażana, dołożyć do uduszonych grzybów. Doprawić sos do smaku, wymieszać z gorącym makaronem i natką pietruszki, oprószyć parmezanem i podawać. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650