Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Miodownik z kremem budyniowym miodownik.jpg
Miodownik z kremem budyniowym
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
sandomiKucharz (489)

Miodownik z kremem budyniowym

Ala snickers

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Sposób przygotowania: pieczone
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • mąka , 3 szkl.
  • masło, 25 dag
  • cukier, 3 szkl.
  • jajka, 2 szt.
  • miód, 2 łyżk.
  • soda oczyszczona, 2 łyżecz.
  • orzechy włoskie, 25 dag
  • mleko, 3 szkl.
  • budyń śmietankowy, 2 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Z podanych składników zagnieść ciasto.3 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 15 dag masła 2 jajka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej.Połowę przełożyć do wyścielonej papierem do pieczenia formy (25 cm x 40 cm), wyrównać powierzchnię. Piec ok. 10 min w 180°C, wystudzić, wyjąć z formy. W tej samej formie rozłożyć resztę surowego ciasta. Przygotować masę orzechową.Masa orzechowa: 25 dag orzechów włoskich 7-8 dag masła 5 łyżek cukru2 łyżki miodu. Masło z cukrem i miodem podgrzewać, ciągle mieszając, aż oba składniki się rozpuszczą. Dodać posiekane orzechy, wymieszać i rozsmarować na surowym cieście. Piec ok. 10 min w 180°C. Zrobić krem budyniowy.Krem budyniowy: 3 szklanki mleka cukier (3/4 szklanki lub mniej - według uznania) 25 dag masła 2 opakowania budyniu śmietankowego Dwa opakowania budyniu ugotować w 3 szklankach mleka, ewentualnie dosładzając go cukrem. Masło utrzeć na puch i, nadal ucierając, dodawać partiami zimny budyń (uwaga: krem nie może się zwarzyć!). Na upieczonym i wystudzonym blacie ciasta rozsmarować krem budyniowy. Przykryć go upieczonym i wystudzonym ciastem z masą orzechową. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650