Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
daruniaa22Kucharz (500)

Serniczek owocowy

Twaróg można zastąpić 3 op. waniliowego serka homogenizowanego.Można wykorzystać również inne owoce.

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • ser twarogowy półtłusty , 60 dag
  • ugotowane jajko, 3 szt.
  • skórka pomarańczowa, 1 łyżk.
  • cukier, 10 łyżk.
  • masło, 15 dag
  • jagoda, 25 dag
  • poziomka, 25 dag
  • galaretka żółta, 0 uncja
  • galaretka czerwona, 0 uncja
  •  
Sposób przygotowania

1) Galaretki rozpuścić wg przepisu podanego na opakowaniu (w osobnych miseczkach). Twaróg, jajka oraz skórkę pomarańczową dwukrotnie zemleć. Jeśli natomiast do zrobienia ciasta użyjemy serków homogenizowanych, nie trzeba ich przepuszczać przez maszynkę. Masę dokładnie wymieszać z cukrem oraz galaretką cytrynową.2)Masło utrzeć na jasnokremową, puszystą masę. Stale ucierając, małymi porcjami dodawać masę serową. Przełożyć do tortownicy. Owoce przebrać, opłukać i osuszyć, następnie ułożyć na wierzchu ciasta. Zalać tężejącą galaretką o smaku poziomkowym. 3)Wstawić na 4h do lodówki. Przed podaniem można ciasto udekorować listkami mięty albo melisy. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650