Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Naprawę warte spróbowania

  • Czas przygotowania: do 30 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: smażone
  • Liczba porcji: więcej
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
Składniki:
  • ziemniak, 1 kg
  • marchew, 1 szt.
  • kapusta kiszona, 40 dag
  • cebula, 1 szt.
  • jajka, 1 szt.
  • mąka , 3 łyżk.
  • masło klarowane, 3 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Kapustę obgotować 20 min. Ziemniaki i marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Po chwili odcisną z nadmiaru płynu. Dodać startą cebulę oraz poszatkowaną kapustę, jajko, mąkę, sól, pieprz. Smażyć porcjami na rozgrzanym tłuszczu, aż będą chrupiące, od razu podawać.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650