|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: entilaKuchcik (50) De Volaille z kurczaka z serem, ogórkiem i paprykąKlasyka podania piersi z kurczaka. Palce lizać
Składniki:
Sposób przygotowania1. Umyć ręce.2. Mięso opłukać. Każdą pierś przekroić poziomo na dwie płaskie części. W razie potrzeby rozbić filety aby były cienkie.3. Przyprawić mięso przyprawą do kurczaka.4. Na każdy filet kłaść cienki plasterek ogórka, podłużny kawałek papryki oraz plasterek sera żółtego.5. Zawinąć pierś, w razie potrzeby spiąć końce wykałaczkami.6. Obtaczać kolejno w mące, rozbitym i wymieszanym jajku oraz w bułce tartej.7. Wrzucić do rozgrzanej frytkownicy bądź na inny głęboki tłuszcz i smażyć około 5 min. do uzyskania pięknego złocistego koloru.8.Smacznego |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|