Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
frater007Szef Kuchni (1330)

Ryż po myśliwsku

Podawać z kefirem

Składniki:
  • ryż , 70 g
  • ser żółty, 50 g
  • cebula, 20 g
  • margaryna, 5 g
  • olej, 10 g
  • natka pietruszki, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Cebulę drobno pokroić, zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać ryż i smażyć aż będzie szklisty (ok. 2—3 min.). Następnie wlać 2 szklanki gorącego bulionu i gotować. Gdy ryż wchłonie bulion i jest miękki, dodać margarynę, pokrojony w kostkę ser — posypać drobno pokrojoną natką. Podawać na gorąco z surówką i ke­firem, jogurtem lub mlekiem. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650