Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

3 BIT 3 BIT.jpg
3 BIT
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
TusiaMłodszy Kucharz (220)

3 BIT

dla łasuchów

  • Czas przygotowania: ponad godzinę
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Przekąska
Składniki:
  • czekolada mleczna, 100 g
  • bez cukierniczy, 1 szkl.
  • budyń, 3 szt.
  • masło, 250 g
  • mleko 2,0 % , 1 l
  • mleko skondensowane, 500 ml
  • cukier waniliowy, 1 szt.
  • śmietana 36%, 0.5 l
  • herbatnik, 500 g
  •  
Sposób przygotowania

Puszkę mleka skondensowanego słodzonego należy ugotować w garnku z wodą 2h, powstanie karmel.Następnie należy przygotować budyń. Odlać szkl. mleka i rozrobić w nim budyń, resztę mleka zagotować z cukrem i dodać rozrobiony wcześniej budyń. Budyń schłodzić i utrzeć z masłem.0,5 l śmietany kremówki 30% np. Łaciata ubić ją na sztywno z fixem do śmietany i cukrem waniliowym.Składanie ciasta:herbatnikikarmelherbatnikibudyńherbatnikiubita kremówkana wierzch zetrzeć czekoladę i wstawić do lodówki na 4h. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650