Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Ser z pieczarkami na gorąco

Polecam podawać z surówką z pomidorów

Składniki:
  • pieprz, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • mąka , 2 g
  • bułka , 80 g
  • pieczarka, 20 g
  • jajka, 0.5 szt.
  • mleko, 25 g
  • ser żółty, 100 g
  •  
Sposób przygotowania

Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajo roztrzepać z mlekiemi mąką. Utarty ser rozpuścić w rondlu na słabym ogniu. Następnie dodać pieczarki i mieszaninę mleka z jajem oraz sól i pieprz. Gotować powoli, ciągle mieszając, aż potrawa uzyska konsystencję gęstego sosu. Z bułki przygotować grzanki (w piekarniku lub na opiekaczu). Potrawę podawać na gorąco zaraz po sporządzeniu z grzankami lub bułką oraz surówkami, np. z pomidorów. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650