Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
krzychud1Młodszy Kucharz (400)

Ziemniaki nadziewane

Z pikantnym farszem z szynką (pp.10/2010,s.5)

  • Czas przygotowania: do 1 godziny
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ziemniak, 4 szt.
  • szynka wędzona, 10 dag
  • ser żółty, 10 dag
  • kwaśna śmietana, 10 dag
  • musztarda, 1 łyżk.
  • sól, 0 szczypta
  • pieprz, 0 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obieramy, gotujemy i studzimy. Przekrawamy na pół i wydrążamy.2. Farsz: szynkę kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce i mieszamy ze śmietaną, musztardą i szynką. Doprawiamy sola i pieprzem.3. Ziemniaki faszerujemy i zapiekamy ok. 10min w piekarniku nagrzanym do temp. 180st.C 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650