Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Omlet z ziemniakami

Podawać posypany zieleniną.

  • Sposób przygotowania: smażone
Składniki:
  • jajka, 1 szt.
  • ziemniak, 200 g
  • cebula, 50 g
  • ser żółty, 50 g
  • tłuszcz, 10 g
  • natka pietruszki, 2 g
  •  
Sposób przygotowania

Ziemniaki oczyścić, pokroić w plastry. Cebulę pokroić w plastry, udusić na rozgrzanym tłuszczu, dodać ziemniaki — podsmażyć. Gdy ziemniaki lekko się podrumienią, przełożyć do naczynia ognio­trwałego. Jajo roztrzepać z mlekiem i przyprawami, zalać ziemniaki i wstawić do piekarnika — zapiec. Do potrawy można również dodać żółty ser; plastry sera ułożyć na powierzchni zapiekanki przed wstawieniem do piekarnika. Podawać posypany zieleniną. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650