Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Risotto

Troche czasów współczesnych

Składniki:
  • mielona papryka, 1 szczypta
  • sól, 1 szczypta
  • natka pietruszki, 10 g
  • groszek zielony, 80 g
  • koncentrat pomidorowy, 20 g
  • tłuszcz, 10 g
  • kiełbasa, 80 g
  • ryż , 70 g
  •  
Sposób przygotowania

Kiełbasę obraną z osłonki zemleć w maszynce i smażyć. Ryż opłukać, dodać do kiełbasy wraz z przyprawami, smażyć w dalszym ciągu. Pod koniec smażenia dodać koncentrat pomidorowy. Następnie przełożyć ryż do garnka, wlać wrzącej wody i gotowaćpod przykryciem na słabym ogniu (na sypko). Groszek zielony z puszki lub mrożony zagotować, odcedzić, dodać do ryżu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650