Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
SleepyDogKucharz (760)

Rondel burgundzki

Bardzo stara receptura

  • Sposób przygotowania: pieczone
Składniki:
  • ziemniak, 250 g
  • kiełbasa, 80 g
  • słonina, 25 g
  • ser żółty, 25 g
  • smalec, 5 g
  • śmietana, 50 g
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz, 1 szczypta
  •  
Sposób przygotowania

Oczyszczone ziemniaki pokroić w cienkie plastry. Kiełbasę obraną z osłonki i słoninę pokroić w plastry. W rondlu stopić smalec, ułożyć warstwę ziemniaków, posypać solą i pieprzem, na nie pla­sterki słoniny i kiełbasy oraz starty ser. Powtórzyć jeszcze raz, po czym zalać śmietaną, szczelnie przykryć i dusić na słabym ogniu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650