Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Grzanki na sposób włoski grzanka włoska.jpg
Grzanki na sposób włoski
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246)

Grzanki na sposób włoski

Rewela!

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Łatwe
  • Pora dnia: Śniadanie
  • Liczba porcji: jedna
  • idealne dla dzieci
  • dla alergików
  • dieta
Składniki:
  • Chleb tostowy pełnoziarnisty Dan Cake, 1 szt.
  • oliwa z oliwek, 0.5 łyżecz.
  • masło klarowane, 1 łyżecz.
  • cebula, 1 łyżk.
  • oliwka czarna, 3 szt.
  • bazylia, 1 łyżk.
  • mozzarella, 2 szt.
  • pomidorki koktailowe, 3 szt.
  •  
Sposób przygotowania

Podpiekamy chleb tostowy w opiekaczu. Kroimy drobno pomidorki, małe kulki mozzarelli, małą cebulę, oliwki - mieszamy razem, dodajemy porwaną bazylię, sól i pieprz. Wszystko mieszamy z ostrą (np. z chili) oliwą. Podpieczony chleb smarujemy masłem i kładziemy farsz z pomidorów. Dekorujemy oliwką. Życzę smacznego.  


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650