Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Nalewka chabrowa nalwka chabrowa kaemka.JPG
Nalewka chabrowa
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
KaemkaSrebrny Szef Kuchni (2324)

Nalewka chabrowa

z płatków kwiatów o oryginalnym smaku

  • Liczba porcji: więcej
Składniki:
  • cukier brązowy, 0.5 szkl.
  • woda, 0.5 szkl.
  • spirytus, 0.5 l
  • chabry, 4 szkl.
  •  
Sposób przygotowania

Około 4 szklanki płatków kwiatów chabrów zaspac cukrem.Po kilku dnaich zalac spirtusem wymieszanym z przegotowaną lub przefiltrowaną wodą. Odstawic na 4 - 6 tgodni.Przecedzic, dosłodzic do smaku.Po kilku tygodniach ponownie zlac bo na dnie butelki odkłada się osad.Smacznego 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650