|
|||||||||||||||||
Tekst i zdjęcie: KutakNaOtroZłoty Szef Kuchni (4246) Żurawina do mięs z gruszkąŚwietny dodatek zarówno do mięs ciepłych jak i zimnych
Składniki:
Sposób przygotowaniaŻurawinę należy przebrać i dobrze opłukać. Wsypujemy do garnka (najlepiej z grubym dnem) żurawinę i podlewamy niewielką ilością wody - naprawdę niewielką tak, żeby żurawina najnormalniej się nie przypaliła. Smażymy na małym ogniu dosypując stopniowo cukier. Często mieszamy aż żurawina puści sok. Dodajemy wtedy 2 średnie, twarde gruszki pokrojone w niezbyt małą kostkę. Dusimy dopóki żurawina nie zmięknie dostatecznie - nie może się rozgotować. Przekładamy gorącą żurawinę do wyparzonych, małych słoiczków, zakręcamy i przewracamy je do góry nogami. |
Witaj nieznajomyUżytkownik Ilość punktów
|
||||||||||||||||
|