Newsletter

Twój adres e-mail

Niepoprawny adres email
Zapisz się Wypisz się


Reklama:




Zapisz jako PDF

Herbaciany duet z soli i łososia na grillowanej cukinii ryby2.jpg
Herbaciany duet z soli i łososia na grillowanej cukinii
Powiększ zdjęcie
Aktualna ocena: 0
Oceń:
Tekst i zdjęcie:
CzarnaHerbataKuchcik (115)

Herbaciany duet z soli i łososia na grillowanej cukinii

Podwójna porcja ryby z dodatkiem cukinii z grilla.

  • Czas przygotowania: do 15 min
  • Stopień trudności: Średnie
  • Pora dnia: Obiad
  • Sposób przygotowania: grillowane
  • Liczba porcji: dwie
  • na grilla
Składniki:
  • sola, 150 g
  • łosoś , 150 g
  • herbata, 4 szt.
  • sól, 1 szczypta
  • pieprz biały, 1 szczypta
  • rozmaryn, 1 szczypta
  • cukinia, 1 szt.
  • oliwa, 2 łyżk.
  •  
Sposób przygotowania

Łososia i solę pokroić na cienkie paski, oprószyć dokładnie herbatą białą (np. Irving Pure White w saszetkach), solą, białym pieprzem, połączyć razem tworząc plecionkę, odstawić na kilka godz. w chłodne miejsce. Następnie piec ok. 10 min. w temp. 130 st. Cukinię pokroić w plastry oprószyć solą, rozmarynem, usmażyć na ryglowanej patelni lub grillu. 


Nasi Mistrzowie

Użytkownik

Ilość punktów

1 Portalkucharski 6855
2 KutakNaOtro 4246
3 Lukky 3700
4 Seed 3055
5 Browny 2650